Societat 28/03/2012

Els cinc detinguts per la suposada trama de la ITV compareixen davant la jutge

La magistrada els prendrà declaració per tràfic d'influències

Agències / Ara
1 min
Els detinguts arribant a la Ciutat de la Justícia / ACN

BarcelonaEls cinc detinguts dilluns per una suposada trama de concessions d'estacions de la ITV han arribat aquest migdia a la Ciutat de la Justícia per prestar declaració davant de la jutge d'instrucció número 9, que porta la investigació derivada del cas Campió.

Els imputats han arribat amb quatre cotxes de la Guàrdia Civil no logotipats, que han entrat a l'aparcament del complex judicial per un accés poc habitual en aquests casos.

Després d'uns moments de confusió, els cotxes han entrat a molta velocitat a l'aparcament soterrani al voltant de les 12 del migdia.

Josep Tous, número dos de la Diputació de Barcelona, Isidre Mesalles, subdirector general de Seguretat Industrial, i els empresaris Ricard Puignou -exdirector general de Menta ITV-, Sergi Pastor -exconseller delegat d'Applus- i Sergi Alsina -soci d'Alta Partners- aniran declarant davant de la magistrada, assistits pels seus advocats.

La Diputació de Barcelona ha retirat del ple d'aquest dimecres el punt on s'havia de ratificar el nomenament de Tous.

La trama de concessions d'ITV investigada hauria tractat d'influir, presumptament, per arreglar en benefici dels empresaris involucrats un concurs d'adjudicació de llicències per a la revisió de vehicles, aprofitant que estava impugnat.



La investigació situa Josep Tous com a presumpte enllaç entre els empresaris imputats i el subdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles.

stats