Vuit detinguts per tràfic de marihuana i haixix a l'Hospitalet i Piera

El cap del grup i dos col·laboradors utilitzaven persones sense recursos per mantenir els cultius

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones per tràfic de drogues, concretament marihuana i haixix, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Piera (Anoia). La policia ha detallat en un comunicat que entre els detinguts figura el presumpte responsable i els seus dos principals col·laboradors, que es valien de persones sense recursos econòmics o amb addiccions perquè es dediquessin al manteniment dels cultius.

La investigació va començar al setembre, quan els agents es van adonar de moviments estranys en una nau industrial de l'Hospitalet on se suposava que hi havia una empresa dedicada a la producció de material audiovisual i vídeos musicals. A finals d'aquell mateix mes, els Mossos van detenir quatre homes quan accedien a la nau, a l'interior de la qual van trobar quatre cultius de marihuana en funcionament amb 1.600 plantes en total.

En aquella mateixa operació es va detenir l'administrador de l'empresa fictícia creada per simular una activitat legal, que va resultar ser un testaferro que havia acceptat signar uns documents a canvi d'una remuneració econòmica. Els agents van continuar amb la investigació i van trobar el presumpte responsable de la trama, que vivia en una casa aïllada a Piera i disposava de diversos béns i propietats, tot i que no feia ostentació d'un nivell de vida elevat.

En una segona operació, el 7 de març, la policia va detenir aquest home i els seus dos principals col·laboradors i va decomissar més de 2.000 plantes de marihuana i dos quilos de substàncies preparades per ser distribuïdes.

A aquestes tres persones, que finalment van quedar en llibertat amb càrrecs, també les van detenir per un delicte de defraudació de fluid elèctric. En la segona fase també es va identificar una dona, de nacionalitat cubana i de 38 anys, que va quedar investigada. Les indagacions segueixen per localitzar més persones que poguessin estar implicades en la trama.

Més continguts de