METEOROLOGIA
Societat 25/08/2011

Un dia més de xafogor i tempestes al nord

Barcelona ha registrat aquesta matinada una mínima de 25 graus, que, combinada amb una humitat molt elevada, ha fet que la sensació de xafogor fos molt forta

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaAhir a la tarda ja vam tenir algun ruixat que va afectar, sobretot, el Pirineu oriental i algunes comarques, com el Berguedà i el Solsonès. Van ser ruixats d'intensitat entre moderada i forta però que en alguns punts van ser més o menys persistents. Alguns dels registres més destacats d'ahir són a Setcases, amb 66 mm, i Molló, amb 22 mm.

Aquesta matinada, les tempestes han continuat, però aquest cop han entrat pel Pirineu occidental i han afectat alguns indrets d'aquesta àrea. Han estat tempestes de curta durada però que han descarregat amb certa força. S'han anat desplaçant cap a l'Alt Urgell fins arribar a la Cerdanya. De totes maneres, a hores d'ara gairebé han desaparegut, amb alguns registres com Barruera (Lleida), amb 15 mm. A la tarda, però, tornaran a créixer nuvolades i altre cop podran descarregar algun ruixat al Pirineu, Prepirineu, Catalunya central i també en àrees dels Ports i de les terres de l'Ebre.

A la costa, i fins i tot en alguns punts de l'interior, s'ha repetit el que hem anat anunciant cada dia: núvols baixos, boirines i molta xafogor. Aquesta nit, a tota la façana litoral hi ha costat dormir. A Barcelona, han tingut una mínima de 25 graus però amb una humitat molt elevada que ha fet que la sensació de xafogor fos molt alta.

Demà, divendres, encara parlarem d'algun ruixat al Pirineu però amb força més sol. El cap de setmana l'esperem assolellat, però més fresc i, per tant, amb un ambient molt més agradable.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a ara.cat/meteo.

stats