Societat 15/03/2011

Protecció Civil activa l’Inuncat per l'augment del cabal de la Muga, el Fluvià i el Baix Ter

Les pluges continuaran gairebé tot el dia i des de dissabte ja han acumulat més de 180 litres a Anglès i més de 160 a Molló

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa inestabilitat no va de baixa i avui tornarà a ploure amb ganes i durant moltes hores. Els xàfecs aniran entrant de mar cap a terra i els últims mapes del temps semblen indicar que on deixaran més aigua serà a les comarques de Girona i a les de Barcelona. Meteocat de fet manté actiu un avís de situació de risc a totes les comarques de Girona, el Berguedà, Osona i el Vallès Oriental per la possibilitat que les pluges acumulin entre el migdia d’ahir i el d’avui quantitats de més de 100 litres per metre quadrat. Protecció Civil ha activat l’alerta de l’Inuncat per l'augment del cabal en rius i rieres a les comarques del nord-est. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua estan augmentat de forma creixent i per sobre de l’habitual els nivells de les conques de la Muga, el Fluvià i el Baix Ter. Protecció Civil demana extremar les precaucions en aquests punts i evitar l’accés a les zones properes als rius.

Des de dissabte les quantitats de pluja són molt importants, ja s'han acumulat més de 180 litres a Anglès, més de 160 a Molló i se superen els 140 a la Vall d'en Bas. A d'altres comarques també hi ha acumulacions importants: l'estació de Roquetes situada als ports de Beseit ja acumula més de 200 litres des de dissabte, a Vilanova del Vallès han arribat als 140 i a l'Observatori Fabra de Barcelona s'han superat els 130, segons dades de les estacions de Meteocat.

El Servei Meteorològic de Catalunya també té vigent un avís de situació de risc per la forta alteració marítima a la Costa Brava. Les onades poden superar els 2,5 metres i en general el vent tornarà a augmentar força la sensació de fred a la costa.

A la tarda els ruixats seran més irregulars però al vespre encara descarregarà a força comarques costaneres. Demà plourà bastant menys però caldrà continuar portant el paraigua a sobre. Els mapes del temps apunten que a partir de dijous la situació millorarà clarament i que arribarem al cap de setmana amb molt més sol que no pas núvols.

Trobareu més detalls sobre la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats