Societat 28/08/2011

El diable torna a encendre Cervera en la 34a edició de l'Aquelarre

Milers de persones han assistit aquesta matinada als actes principals de l'Aquelarre de Cervera amb l'encesa de la Universitat i la cercavila, la invocació del Mascle Cabró, la seva aparició i el ball de diables, l'Escorreguda i el Foqueral. El foc, les actuacions musicals, els correfocs, les cercaviles, la màgia i l'esoterisme han omplert els carrers de Cervera, en la 34a edició de la festa. A la tarda, mig miler de nens van participar en la cercavila de l'Aquerralet i també va obrir les portes al recinte universitari la Fira del Gran Boc, que encara es podrà visitar durant tot aquest diumenge. El certamen ofereix conferències, tallers i exposicions sobre la bruixeria, el misteri i l'esoterisme.

Acn
2 min

CerveraAmb l'encesa de la Universitat, Cervera ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la gran nit de l'Aquelarre. Un espectacle de foc ha il·luminat la façana de l'edifici enmig de la foscor del passeig. Tot seguit s'ha posat en marxa la cercavila fins a arribar a l'espai de Cal Racó, on s'ha fet el Ball de la Polla. L'espectacle ha avançat amb un segon acte, corresponent a la invocació i aparició del Mascle Cabró, i ha culminat amb l'Escorreguda i el Foqueral, a càrrec dels Diables de Cervera, a partir de les quatre de la matinada.

Al llarg de la nit s'han succeït els concerts i els correfocs a càrrec del Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera, que els han seguit milers de persones. 

La companyia cerverina Alea Teatre ha adoptat com a temàtica principal d'aquests espectacles la natura vista des d'una perspectiva màgica. Representada per un gran arbre gegant i protegida per diverses espècies fantàstiques, la natura ha caigut a les mans del Mascle Cabró i d'altres espècies del mal, com ara nimfes, ogres, dríades i elfs. La producció ha estat espectacular, tot i que el pressupost de la festa, de 104.500 euros, s'ha vist reduït enguany un 3%.

El foc, les actuacions musicals, els correfocs, les cercaviles, la màgia i l'esoterisme han omplert durant els últims dies els carrers de Cervera. Un dels principals atractius d'aquesta edició ha estat l'actuació dels Diables Carranquers de Cervera i els Diables del Riberal, la matinada de dissabte a la Plaça Major. Els Diables del Riberal, procedents de la Catalunya Nord, han estat convidats per mostrar d'aquesta manera la solidaritat al fet que a França no es puguin portar a terme correfocs a causa de la directiva europea del foc.

En paral·lel, la 14a edició de la Fira del Gran Boc té lloc un any més a la històrica Universitat de Cervera fins aquest diumenge. L'espai aplega els millors especialistes en esoterisme, medicines naturals, ciències ocultes i artesania. Tot plegat, a banda de les habituals xerrades sobre esoterisme i clarividència a càrrec de professionals d'aquest món. Enguany es vol retre homenatge a una de les bruixes referents de la festa, que és la recent desapareguda Mariló Casals, i per aquest motiu se li ha dedicat un espai a la fira.

stats