SANITAT
Societat 26/04/2012

Alarma entre els pacients de diàlisi per les retallades en sanitat

Les associacions de malalts renals estan preocupades per la decisió del govern espanyol de fer pagar pel transport sanitari no urgent i reclamen més informació

Lara Bonilla
1 min
Pacients de diàlisi al centre Emilio Rotellar/CHRISTIAN RIBAS

BarcelonaLa decisió del govern espanyol de fer pagar part del cost de les ambulàncies no urgents ha alarmat els malalts renals. Aquests pacients utilitzen aquest transport per anar a fer diàlisi tres cops a la setmana.

“Els pacients estan preocupats. Ningú ens ha comunicat res i els malalts demanen respostes”. Així resumeix Teresa Boldú, coordinadora de l’Associació de Malalts del Ronyó, l’estat d’ànim dels pacients. Segons es va publicar dimarts en el decret llei de mesures urgents per sostenir la sanitat, els pacients pagaran en funció de la renda, com el copagament farmacèutic.

Els malalts renals asseguren que no se’ls pot equiparar a pacients que fan rehabilitació puntual ja que els malalts renals fan diàlisi tres cops per setmana i durant 4 hores. I el tractament pot durar anys. Segons les associacions d'afectats, la majoria de malalts són pensionistes i “no tenen recursos”.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats