Societat 03/11/2011

Una llar d'infants cordovesa tanca les portes i es deixa una nena de 10 mesos dins

Segons la mare de la petita, la llar d'infants va tancar una hora abans sense avisar els pares

Ara
2 min

BarcelonaEls treballadors d'una llar d'infants de Còrdova van tancar les portes i es van deixar una nena tancada dins l'establiment. Una hora més tard, com explica el Diario de Córdoba, els bombers van haver d'irrompre a les instal·lacions per rescatar la nena, que era sola allí dins. La família de la nena ha denunciat els fets a la comissaria de policia i ha explicat que els cuidadors havien plegat abans d'hora, perquè creien que tots els nens havien sigut recollits pels seus familiars. Llavors, expliquen els pares, van marxar del centre sense revisar si hi quedava cap infant.

El primer ensurt se'l va emportar l'àvia de la menor, Antonia Roda, que va anar a recollir la seva néta a les 16.30 hores i es va trobar amb l'establiment tancat. La dona assegura que aquesta és l'hora a la qual s'adreça cada dia a l'escola, perquè tanca a les 17.00 hores. Els responsables no van comunicar que finalitzarien abans l'activitat i, simplement, van anarse'n. Després d'emportar-se la sorpresa de no saber on es trobava la nena, va ficar el cap per la finestra d'una de les aules i va poder veure com dormia en el seu cotxet.

El pare de la bebè, Fernando Cantero, assegura que quan van portar la petita "per primera vegada a la llar d'infants va explicar que quan plora es queda sense oxigen". A més, la mare, per la seva banda, els va comentar també que la menor té tos i s'asfixia, i que necessita un xarop per pal·liar els efectes de la tos. La família assegura que el nadó va estar sol durant més d'una hora i quan la van veure "estava atacada, a punt de tirar-se del cotxet".

stats