SOCIETAT
Societat 29/11/2012

Els jutges d'instrucció de Barcelona donen suport al magistrat del cas Palau

Durant els últims dies ha rebut crítiques a través d'alguns mitjans de comunicació

L.díaz-roig
1 min

BarcelonaLa junta de jutges d'instrucció de Barcelona ha fet públic aquest dijous un comunicat en suport al seu company Josep Maria Pijuan, el magistrat instructor del cas Palau, que en els últims dies ha rebut crítiques a través d'alguns mitjans.

"Les informacions –relatives a Pijuan– no contenen cap valoració relativa a la seva actuació basada en dades objectives i, per tant, perjudiquen el dret d'informació dels ciutadans i els confonen", assegura el comunicat.

Expliquen també que Pijuan és membre d'honor del patronat d'una fundació que es dedica a la reinserció social de presos –i no hi té funcions executives–, una feina "àmpliament reconeguda per la societat catalana". Entre els membres dels seus òrgans de govern hi ha empresaris, professors universitaris, advocats, jutges i fiscals.

La fundació rep ajudes de l'administració pel desenvolupament de les seves activitats i, segons els jutges, suggerir que aquestes ajudes les reben els que gestionen o dirigeixen l'entitat "no és més que un groller intent de contaminar l'opinió pública". "Tan clar és l'intent que finalment són aquells que donen les informacions els que es veuen sotmesos a l'escrutini social sobre les seves veritables intencions", asseguren.

stats