Societat 21/09/2011

La Cort Suprema xinesa deixa les dones a l'estacada

Un canvi d'interpretació en la llei del divorci fa que siguin elles les que més surtin perdent en cas de divorciar-se

Redacció
1 min

BarcelonaLa Cort Suprema xinesa va formular el mes passat una nova interpretació de la llei de divorci. Per primer cop, va concloure que en cas de divorci els béns del matrimoni no s'han de partir a parts iguals com s'havia fet tradicionalment. Segons la Cort, els béns que acumuli el matrimoni es distribuiran tenint en compte l'origen de les propietats i el nom del cònjuge al qual estiguin.

Per exemple, si la casa on viu el matrimoni és una propietat anterior d'un dels dos cònjuges, a l'hora de divorciar-se aquesta propietat no serà propietat dels dos, sinó de la persona que la va aportar al matrimoni. Aquest costum, que pot parèixer el més just des del nostre punt de vista, està exercint un fort perjudici cap a les dones del país, ja que el costum històric és que sempre sigui la familia del marit o el mateix marit qui aporti la casa on viu el matrimoni, que es registri a nom seu i que es pagui amb el treball de tots dos.

Per aquest motiu, aquesta nova interpretació de la llei del divorci està aixecant molta controvèrsia entre les dones xineses, ja que elles treballen per contribuir a les despeses i manteniment de la llar però si se separen perden qualsevol tipus de compensació.

Des dels últims 7 anys, el nombre de divorcis havia augmentat molt arreu de l'Estat, cosa que fa pensar que amb aquesta mesura de tipus econòmic les parelles s'ho pensaran dos cops abans d'acabar amb la seva relació. Concretament, a la regió de Pequín la quota de divorcis havia arribat fins al 39%, una xifra que ja s'ha vist frenada, possiblement per l'impacte d'aquesta nova mesura legal.

stats