El comitè i la direcció d'Ilunion acorden ajornar la vaga al Prat fins a l'1 de setembre

L'empresa que fa la vigilància de les terminals i controla les maletes facturades es compromet a pagar un complement de 100 euros al mes a tots els treballadors que no en percebin cap des de l'1 de juliol

La primera mediació entre el comitè de vaga i la direcció d'Ilunion, l'empresa que s'encarrega de vigilar les terminals del Prat, de controlar l'accés dels empleats i de controlar les maletes facturades, ha acabat amb un principi d'acord que ha permès ajornar la protesta fins al pròxim 1 de setembre. La direcció de la companyia s'ha compromès a abonar 100 euros mensuals a tots els treballadors que actualment no perceben cap tipus de complement, amb efectes retroactius a l'1 de juliol. També ampliarà fins als 100 euros el plus que reben alguns col·lectius, que actualment se situa al voltant dels 60 euros.

Aquestes condicions han propiciat que el comitè de vaga ajornés la protesta més de dues setmanes, ja que havia de començar el 16 d'agost. Així, les dues parts s'han volgut donar temps per continuar negociant i aconseguir desconvocar les aturades. El portaveu del comitè de vaga d'Ilunion, Francisco Moseguí, ha explicat que els treballadors reivindiquen complements salarials de 350 euros al mes per a la plantilla de l'aeroport de Barcelona, a més d'altres aspectes de caràcter organitzatiu. S'ha mostrat satisfet de la reunió, amb la mediació del Govern, perquè el compromís de l'empresa és de caràcter retroactiu des de l'1 de juliol.

Tot i això, ha destacat que si les properes setmanes no s'arriba a un acord, la vaga continuarà convocada. Moseguí ha qualificat d'un acte "de bona voluntat" ajornar el començament de la vaga, mentre es mantenen les trobades per acostar posicions. La pròxima reunió serà aquest divendres i el portaveu del comitè de vaga ha declarat tenir "l'esperança" d'assolir l'acord per poder acabar desconvocant la protesta. Des d'Ilunion, el director de relacions laborals de l'empresa, José Velasco, ha subratllat que les mesures compromeses formaven part de les negociacions de les darreres setmanes amb la plantilla.

De fet, ha assegurat que ja s'havien posat sobre la taula en "altres ocasions". La diferència dels plusos que critica el comitè es deu, segons Velasco, al fet que alguns vigilants de seguretat han entrat més tard a la companyia o tenen menys experiència. Velasco s'ha mostrat estranyat de la convocatòria de vaga perquè ha considerat que Ilunion és una empresa "diferent", que ho ha demostrat "moltes vegades".

El conflicte laboral de l’aeroport del Prat s’estén i amenaça Aena