El director de Bombers envia una nota avisant que no es poden fer servir l'uniforme ni el casc fora de servei

Hi ha tres bombers encausats per passar amb un camió amb les sirenes posades el 2 d'octubre

El director de Bombers de la Generalitat, Manel Pardo, ha enviat una nota aquest divendres a tots els parcs recordant que els agents no poden fer servir l'uniforme ni el casc fora de servei ni fora de l'àmbit laboral. L'avís arriba pocs dies abans de la sentència del Procés: el Govern vol evitar, així, que els efectius vagin a manifestacions independentistes amb uniforme, tal com va passar els dies 1 i 3 d'octubre del 2017. Hi ha almenys tres bombers jutjats per passar per davant de la caserna de la Guàrdia Civil de la capital gironina amb les sirenes posades el 2 d'octubre. 

Des del compte de Twitter de Bombers per la República s'han mostrat "molt decebuts" i han assegurat que la nota "és un menyspreu a la lluita en defensa de la llibertat i la democràcia" dels bombers encausats. "És cada bomber que, com fins ara, decideix quan i com surt al carrer. Quan ho hem cregut oportú hem estat a primera línia amb casc i jaqueta i, quan no, hi hem estat discretament, però sempre hi hem estat. Assumim els nostre fets i assumim protegir el poble", han afirmat: "No accepten ni intimidacions ni paternalismes". 

"Vindran dies excepcionals on la unitat és imprescindible. Des del Govern s'anima a la desobediència civil, però com una gerra d'aigua freda rebem aquesta nota que només complau els enemics de Catalunya. És una al·lusió perquè no repetim el que vam fer l'1 d'Octubre?", es pregunten.