Societat 28/04/2011

El director de CatSalut no descarta acomiadaments a la sanitat

Josep Maria Pedrosa diu que caldrà contemplar "la reducció interna i la renegociació amb els proveïdors" i que això afectarà "les suplències i les cobertures de vacants"

Jordi Nicolás Soler
2 min

Barcelona"No descarto que hi hagi ajustaments de personal", ha dit Josep Maria Pedrosa, director del Sistema Català de Salut (CatSalut). En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pedrosa ha assegurat que, malgrat tot, miraran de reduir més "les estructures directives que no pas les assistencials" i que caldrà contemplar "la reducció interna i la renegociació amb els proveïdors", cosa que, segons ell, afectarà "les suplències i les cobertures de vacants", i ha afegit que a l'estiu no es podran allargar tant les vacances del personal.

Les retallades més polèmiques, al juny

Sobre la reducció de les retallades més polèmiques fins al juny, Pedrosa ha assegurat que "hem estat sensibles". Tot i que ha afirmat que no es qüestionen el sistema sanitari, ha alertat que "si no es prenen mesures no serà viable". "Hem de prendre mesures sobre un model bo, i no pas arribar a l'octubre i dir als centres que jo no els puc pagar i que no es pot pagar els treballadors". La Generalitat ha de reduir el dèficit, i la sanitat és una tercera part del pressupost del Govern i, en contra del que pugui pensar la gent, se'ns demana menys que a altres departaments", ha sentenciat.

Les intervencions menys urgents hauran d'esperar

Pel que fa a la mesura de retardar de 6 a 8 mesos les operacions quirúrgiques menys urgents, diu que intentaran atenuar-ne els efectes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pedrosa ha dit que s'hauran d'aplicar "uns altres criteris" per evitar que aquest retard de les operacions causi un augment de les visites als metges. El director de CatSalut ha confirmat que es prioritzaran les intervencions més urgents, com ara les pròtesis o hèrnies discals, mentre que d'altres, com les vasectomies, hauran d'esperar. Pel que fa a les alternatives d'hospitalització que es volen impulsar des de Salut, Pedrosa ha assegurat que "no generen la mateixa despesa". "Les 370.000 intervencions quirúrgiques que hem dut a terme darrerament les hem fet a través de la cirurgia major ambulatòria". "No crec que ningú estigui en contra que es pugui fer més amb menys", ha dit.

stats