Publicitat
Publicitat

Moviment 'indignats'

56 dels desallotjats de la plaça de Catalunya tenen antecedents policials

El director dels Mossos desmarca els últims acampats del moviment del 15-M i diu que tenen un "perfil de marginalitat". Ha definit l'operació de la nit com a "neta i dimensionada"

El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha qualificat aquest matí els últims acampats que quedaven a la plaça de Catalunya, i que n'han estat desallotjats aquesta matinada, de "desvinculats del moviment del 15-M i persones amb un perfil de marginalitat". Segons ell, aquestes persones van des de sensesostre  fins a persones amb problemes psíquics. De les 163 persones identificades, 56 tenen antecedents. Els 163 identificats són de 19 nacionalitats diferents.

Prat ha definit en roda de premsa la operació d'aquesta nit com a "neta i dimensionada" i ha explicat que, tot i que sabien que els acampats eren pocs, no sabien fins a quin punt podien reaccionar de forma violenta.

El cap dels Mossos també ha dit que es van recollir 75 tones de brossa, i que 140 operaris de la neteja van intervenir en la operació, amb 29 camions i 5 camions compactadors.

El dispositiu va començar a les 2 de la matinada i va acabar a les 5.15 hores. Segons Prat, estava preparat des de la setmana passada. El director dels Mossos també ha dit que l'Ajuntament va intentar mantenir el diàleg amb els acampats, però que ahir al migdia ja es va veure que no volien col·laborar.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de