TRÀNSIT
Societat 15/04/2011

Trànsit detecta un "comportament estrany" en dos radars, que recapten 3 milions

Joan Aregio diu que un serà canviat i l'altre es revisarà, però no diu on són

Redacció
1 min
El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha detectat un "comportament una mica estrany" en dos dels radars col·locats a les vies catalanes, que facturaven ells sols prop de tres milions d'euros, molt per sobre de la mitjana, per la qual cosa probablement un d'ells serà retirat i l'altre substituït.

El director de l'SCT, Joan Aregio, ha facilitat aquestes dades avui en una entrevista en l'emissora RAC1, després que el dia 7 passat ja va informar el Parlament de la necessitat de replantejar-se la ubicació d'alguns d'aquests punts de control de la velocitat, després d'adonar-se de l'existència d'un radar a la frontera de la "zona 80" que va recaptar cinc milions d'euros en tres anys.

"Hem trobat dos radars més que han tingut un comportament una mica estrany i que, segurament, seran candidats, un a treure'l i un altre a canviar-lo", ha dit Aregio a RAC1.

Aregio ha assegurat que aquests dos radars eren el segon i el tercer que més facturaven, prop de 3 milions d'euros, molt per sobre de la mitjana, encara que superats pel radar de Montcada (Vallès Occidental), que havia recaptat 5 milions d'euros.

Aquest últim radar, segons Aregio, ha tingut un comportament "absolutament normal" des que s'ha suprimit "la zona 80" de límit de velocitat als accessos a Barcelona.

El director de l'SCT ha anunciat que es col·locaran 30 radars més a les carreteres, amb la qual cosa n'hi haurà uns 200 a tot Catalunya.

stats