Aparten el director d'escolania de la Sagrada Família denunciat per abusos

L'arquebisbe de Barcelona Juan José Omella defensa la "tolerància zero" amb els abusos

L'Arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha anunciat aquest dimecres que ha decidit apartar del seu càrrec el director de l'escolania de la parròquia del barri de la Sagrada Família després de conèixer que un exalumne l'ha denunciat per uns presumptes abusos sexuals comesos entre 1972 i 1974, un delicte que probablement ja ha prescrit.

Omella, que ha participat avui en el Fòrum Barcelona Tribuna, ha explicat als periodistes que ell advoca per la " tolerància zero" amb els abusos i ha assegurat que l'acusat, que no és sacerdot ni religiós, sinó un professor de música laic, ha estat apartat de la seva responsabilitat d'acompanyar l'escolania, de forma preventiva.

L'antecedent es troba en la denúncia d'un exalumne de l'escola Cor de Maria de Sabadell contra el professor d'una assignatura extraescolar de música del centre per presumptes abusos sexuals, segons ha avançat RAC1. El denunciat era fins ara el director de l'Escolania del Temple de la Sagrada Família de Barcelona, que ha negat els fets. Els Mossos d'Esquadra han confirmat a aquest diari que havien rebut una denúncia d'abusos a un menor per uns fets que haurien passat als anys setanta en una escola de Sabadell.

La víctima hauria denunciat el seu antic professor per fer-li tocaments durant les classes de piano. Segons ha explicat Jordi Basté a 'El món a RAC1', s'han posat en contacte amb el denunciat, que ha donat una resposta "contradictòria", ja que d'entrada els ha dit que no recordava res; després, que tot era mentida, i finalment, que només havia fet a l'exalumne un petó i una abraçada, com hauria pogut fer amb el seu nebot. El cas, molt probablement, ha prescrit.