El director dels Mossos defensa la manca de contundència als avalots de Salou per evitar "mals majors"

Albert Batlle demana als sindicats "respecte" per la professionalitat dels comandaments

El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha respost a la carta que li va enviar aquest dilluns la trisindical (SME, CAT i SPC) sobre l'actuació policial a Salou en els avalots després de la mort del venedor de 'top manta' Mor Sylla. Els sindicats criticaven que s'hagués donat una ordre de " no ser contundents" en dispersar els senegalesos companys del mort i Batlle ha explicat que tan sols es va actuar per evitar "mals majors".

Els sindicats asseguraven que les protestes i els avalots de Salou es van gestionar "sota l' ordre superior de no ser contundents amb la dispersió, detenció ni identificació dels violents". Aquesta instrucció, diuen, implica una "nova praxi" que va causar situacions de risc greu per als agents i que va fer que augmentés la percepció " d'inseguretat pública" dels ciutadans.

A la resposta, que van rebre ahir a la nit, Batlle manté que "coneixia" totes les "decisions operatives" del dispositiu a Salou i defensa l'actuació policial perquè es basava en l'aplicació dels principis de " proporcionalitat, oportunitat i congruència" i va evitar "mals majors". A més, el director dels Mossos va demanar als sindicats " respecte" als comandaments del cos i a la resta d'agents que hi havia que van impedir que es produïssin " incidents d'extrema gravetat".