Societat 20/06/2012

Les discoteques preveuen facturar fins a un 15% més aquesta revetlla de Sant Joan

La Fecasarm ho atribueix a l'ampliació horària aprovada per Interior, que compensarà la festa al carrer i la "competència deslleial"

Acn
2 min

BarcelonaLes discoteques catalanes preveuen facturar fins a un 15% més aquest any respecte el 2011 aquesta revetlla de Sant Joan, segons ha informat aquest dimecres la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm). La federació atribueix aquest augment a l'aplicació de la nova ordre d'horaris aprovada pel Departament d'Interior, que permetrà que les discoteques, sales de ball i sales de fetes amb espectacles puguin estar obertes fins a les 6.45 hores. A més, creuen que aquesta ampliació horària compensarà la festa al carrer i la "competència deslleial". Per això, consdiera que la nova ordre d'horaris és "més necessària que mai", "especialment en un context de crisi com l'actual".

La Fecasarm recorda que la revetlla de Sant Joan és, juntament amb la nit de Cap d'Any, la data més important per a l'oci nocturn i que, l'any passat, només van gaudir d'una ampliació horària concedida els bars, bars musicals i restaurants. Amb la nova ordre d'horaris, l'ampliació es farà extensiva a tots els locals d'oci nocturn.

Així, segons informa la federació, els establiments de restauració, els restaurants musicals i els bars musicals podran tancar a les 3.30 hores durant la nit de la revetlla, les sales de concert, els cafès teatre i els cafès concert ho podran fer a les 5.30 hores i les discoteques, les sales de ball i les sales de festes amb espectacle podran estar oberts fins a les 6.45 hores.

La federació considera que amb la nova ordre d'horaris es podrà compensar "la gran existència de competència deslleial" que denuncien que hi ha durant aquesta nit de revetlla i també la tradició de fer festa al carrer i a les platges, que provoca que els clients arribin més tard del que és habitual als locals nocturns. Per aquests motius, la patronal de locals d'oci veu "més necessària que mai" l'ampliació horària.

stats