Societat 23/08/2012

La crisi dispara la demanda d'allotjaments turístics econòmics

Els hotelers es mostren preocupats perquè l'augment d'estrangers no es tradueix en augment de clients

Thaïs Gutiérrez
1 min
Platja de Salou plena de gent prenent el sol / ACN

BarcelonaCatalunya va rebre al juliol poc més de 2 milions de turistes estrangers, unes xifres de rècord que suposen un augment del 9% respecte de l'any anterior, segons els càlculs del ministeri d'Indústria fets públics ahir.

La crisi econòmica ha condicionat molt aquest creixement de visitants i ha provocat un fort augment dels allotjaments no hotelers, com albergs, càmpings i bungalous, que han crescut un 11% respecte de l'any passat, o els apartaments turístics, que han crescut un 26%. Aquestes opcions, tradicionalment més econòmiques que els hotels, estan creixent molt en l'actual context i preocupen el sector hoteler, que veu que l'augment de turistes no ha repercutit en un augment de clients.

“L’hotel és un servei que es percep com a car, mentre que l’apartament sembla barat”, diu Francesc Valls, professor d’Esade, i expert en turisme. Aquest podria ser un motiu per explicar que l’augment dels allotjaments tradicionals turístics a tot l’Estat, al juliol, només ha estat un irrisori 0,8%.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM

stats