El dispositiu policial contra el 'top manta' s'adaptarà en funció de la resposta dels manters

Els Mossos d'Esquadra donen per erradicat el fenomen dels narcopisos al Raval

Els responsables de seguretat de Barcelona tenen previst reunir-se demà per veure com cal adaptar el dispositiu policial per evitar el 'top manta' a la ciutat. El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha assegurat que la idea de la tinència d'alcaldia de Seguretat, la que capitaneja Albert Batlle, era que aquesta actuació fos "flexible" i que s'adaptés en funció de la resposta dels manters. "És difícil preveure què passarà", ha explicat en una entrevista a RAC1 en què ha avançat els possibles canvis després de veure que els manters tornen a l'espai públic quan s'acaba l'hora de desplegament policial. Uns canvis que es decidiran en la reunió de demà. Aquest matí, un grup de manters s'ha congregat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de l'Ajuntament, per demanar una reunió amb l'alcaldessa, Ada Colau.

Els manters desafien el dispositiu policial de Colau

El director dels Mossos ha assegurat que tenen coincidències amb la línia d'actuació que defensa Batlle i que depèn d'ell el disseny de la resposta al 'top manta'. Ha celebrat, en aquest sentit, que ara la seguretat tingui un reposable polític a la ciutat més enllà de l'alcaldessa.

Martínez també s'ha referit al problema dels narcopisos al Raval, que ha donat per eradicat. Assegura, en aquest sentit, que la policia ja té controlats tots els pisos on encara es ven i consumeix droga al centre de la ciutat i ha celebrat que els dos narcodispositius policials muntats a la zona van tenir bons resultats. 

Martínez ha mantingut que, amb les dades a la mà, Barcelona és una ciutat "objectivament segura", però que viu un repunt de determinades activitats delictives, com els furts o els robatoris en establiments comercials. Ha insistit, en aquest sentit, en la necessitat de tirar endavant canvis legals per penalitzar la reincidència i ha detallat que la setmana que la delinqüència baixa més a Barcelona és la del Mobile, perquè aquells dies, a banda de més agents uniformats, també hi ha una "tensió col·lectiva", des dels hotelers fent tasca preventiva fins a la ciutadania més en alerta.