Societat 23/02/2012

La distribuïdora del cor artificial de Bellvitge denuncia que encara no l'ha cobrat

El vicepresident de l'empresa diu que la Generalitat no els ha permès "ni facturar-lo"

Auri Garcia Morera
1 min
UNA NOVA VIDA Eufemio Garcia, el pacient al qual se li ha implantat un cor artificial, amb l'equip mèdic de l'Hospital de Bellvitge que l'ha atès.

BarcelonaL'empresa distribuïdora del cor artificial implantat a l'hospital de Bellvitge ha denunciat aquest dijous que la Generalitat encara no li ha pagat els 100.000 euros que costa el dispositiu. "El cor es va implantar al novembre, i a nosaltres no ens han permès ni facturar-lo", ha declarat Joan Knuth, vicepresident del Grupo Pàlex. "Els 100.000 euros, nosaltres ja els hem hagut de pagar als nostres proveïdors", ha afegit.

Knuth ha revelat aquesta circumstància en un esmorzar amb diversos representants del sector de la sanitat, en què es debatia sobre el tiquet moderador i el copagament en la sanitat pública. Francesc Sancho, secretari d'estratègia i coordinació del departament de Salut, ha assegurat que el Govern entén el "neguit" respecte el retard en els pagaments als proveïdors, però ha afegit que els terminis encara són "prou acceptables".

La implantació del primer cor artificial de Catalunya es va presentar públicament aquest dilluns com un avenç que obria una via alternativa als transplantaments. Dimarts el pacient va ser trobat mort a casa seva, sense que s'hagi aclarit encara si la causa de la mort té alguna relació amb el funcionament del dispositiu. El pacient tenia hipertensió, una malaltia sistèmica i havia superat un càncer.

stats