Com evitar que el teu matrimoni acabi en divorci

Un estudi de la universitat de Rochester, a Nova York, conclou que mirar films romàntics redueix de forma significativa les possibilitats de divorci

Els més convencionals creuen que la manera de salvar una relació que fa aigües passa per un ram de flors, un sopar romàntic, un viatge inesperat... Els més informats en qüestions de creixement personal aposten per ser honestos, comunicar les emocions, fer de la relació un nucli de suport... El cert és, però, que salvar un matrimoni que travessa una situació difícil pot ser més fàcil del que sembla... o més difícil, segons els gustos. La clau passa per mirar una pel·lícula romàntic cada setmana.

La sorprenent fórmula és la recepta que el professor Ronald Rogge dóna a tots aquells que volen aconseguir l'èxit matrimonial. Rogge, de la universitat de Rochester, a Nova York, ha fet públics els resultats d'un estudi segons el qual mirar pel·lícules romàntiques i posteriorment discutir-les amb la parella, és una bona manera d'evitar els divorcis.

Segons l'estudi, publicat al 'Journal of Consulting and Clinical Psychology', els matrimonis que veuen pel·lícules romàntiques i després les comenten tenen un 11% de possibilitats de divorciar-se després de tres anys de convivència. Per aquelles parelles que no miren pel·lícules romàntiques, en canvi, l'índex de divorci arriba al 24%. Això vol dir que mirar junts una pel·lícula romàntica redueix a la meitat la taxa de divorcis.

Els acadèmics remarquen que aquesta tècnica, batejada amb el nom de "pel·lícula i xerrada" és tan efectiva com altres teràpies molt més llargues i intenses en què el matrimoni treballa amb un psicòleg amb la intenció de salvar la relació.

Més continguts de