Societat 17/06/2016

El doctor Morín, condemnat a un any i mig de presó per avortaments il·legals

L'Audiència de Barcelona el va absoldre inicialment, però el Suprem va obligar a repetir el judici, en el qual s'enfrontava a més d'un segle de presó

Montse Riart
2 min
El metge Morin demana anul·lar el judici per ús de càmera oculta

BARCELONAL'Audiència de Barcelona ha condemnat finalment el doctor Carlos Morín i un dels psiquiatres de la seva clínica a 18 mesos de presó per 11 avortaments il·legals. Morín va quedar absolt del primer judici però el Suprem va obligar a repetir-lo, i ara el tribunal l'ha acabat condemnant a una pena mínima, tenint en compte que la Fiscalia li havia arribat a demanar 300 anys de presó.

La Fiscalia acusava Morín de 89 avortaments il·legals, però el Tribunal creu que només en 11 dels casos es van intervenir les dones sense complir tots els requisits que marca la llei. Segons la sentència, Morín "sabia que amb l'activitat dissenyada i organitzada per ell exclusivament a les clíniques, es cometrien avortaments sense complir" amb la llei. El tribunal assegura que Morin també era conscient que els que practicarien els avortaments il·legals eren els metges que treballaven a les seves clíniques i no pas ell, i considera que, com a amo de les clíniques, "tenia capacitat per aturar en qualsevol moment" les intervencions irregulars.

L'advocat del doctor Morín, Miguel Capuz, ha assegurat que recorreran la condemna. L'Audiència absol la dona del ginecòleg i la resta de metges acusats, excepte un dels psiquiatres, Pascual Javier Ramón Mora, a qui imposa la mateixa pena que a Morín, un any i mig de presó.

Assegura que aquest professional va firmar els tests psicològics de les pacients, "que s'han acabat demostrant que eren falsos o que s'havien simulat". Segons el tribunal, el psiquiatre sabia que aquests dictàmens acabarien comportant "una interrupció de l'embaràs fora dels casos permesos per la llei".

stats