Publicitat
Publicitat

3.000 dòlars del govern local de Foshan per a la dona que va socórrer la nena atropellada a la Xina

 La dona, cuinera i netejadora i que recull escombraries en el seu temps lliure, ha dit que donarà una part del premi a la família de la nena

Chen Xianmei, la dona de 58 anys que va socórrer una nena doblement atropellada davant la passivitat de molts testimonis, ha estat premiada amb 20.000 iuans (uns 3.100 dòlars) pel govern local, ha informat avui l'agència Xinhua.

En conèixer el cas, diferents departaments governamentals de Foshan (ciutat del sud del país on van atropellar la nena) van anunciar recompenses per a la dona, encara que finalment es va acordar un únic premi, segons han informat altres mitjans nacionals.

La dona, cuinera i netejadora en una botiga i que en el seu temps lliure recull escombraries per guanyar-se uns diners extres, ha assegurat que donarà part d'aquest premi a la família de la nena, que es troba en coma profund i es tem per la seva vida (encara que ahir, dilluns, diversos mitjans la van donar erròniament per morta).

Chen i la nena de dos anys, anomenada Yueyue, han protagonitzat un cas que ha commogut l'opinió pública del país, ja que la nena va ser atropellada per dues furgonetes i va quedar estirada a terra durant minuts davant la passivitat de 18 persones que van passar al seu costat.

En declaracions al canal local TVS, Chen va explicar que quan va veure la nena a terra, en un bassal de sang, va acudir a ajudar sense pensar en possibles problemes que això li pogués ocasionar.

"Vaig veure la nena, vaig preguntar a tots al voltant i ningú va dir que fos la seva filla", va explicar als periodistes.

Segons els facultatius, Yueyue ha patit greus lesions al cervell, la pelvis i les cames, i fins i tot de sobreviure a l'accident tindrà minusvalideses físiques i mentals per a tota la vida.

El primer conductor, un jove de 24 anys, va trucar al pare per preguntar si podien resoldre l'assumpte "privadament", amb el pagament d'una quantitat de diners.

A més, va dir que "si hagués mort n'hi hauria prou amb una indemnització de 10.000 o 20.000 iuans, però en estar hospitalitzada les despeses mèdiques seran de 100.000 iuans", va explicar la televisió de Xangai East TV.

El succés s'ha convertit en un tema de debat a les xarxes socials xineses, on es pregunta per què la gent actua tan fredament davant les desgràcies alienes.

Ens han dit adeu

Més continguts de