DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
Societat 08/03/2012

El problema no és ser dona, sinó mare

El naixement d'un fill afecta més la situació laboral de les dones que la dels homes, ja que es produeix un descens del percentatge de dones que treballen a jornada completa i un augment de les que treballen a temps parcial

Lara Bonilla
1 min
No vull ser una 'superwoman'

BarcelonaLes dificultats per conciliar satisfactòriament maternitat i feina són darrere de moltes desigualtats que pateixen les dones en l'àmbit laboral. "Les dones a la feina no són discriminades per ser dones, sinó per ser mares", diu la directora del Centre de Treball i Família de l'IESE, Núria Chinchilla. Només el 22% de les empreses tenen algun tipus de mesura per conciliar la vida familiar i la laboral. I quan arriba el moment de tenir fills, "si algú s'ha d'agafar reducció de jornada són les dones, perquè el seu sou és inferior. És un cercle viciós", diu la sociòloga Sara Moreno. A més, mentre les dones s'han incorporat al món laboral, els homes no ho han fet a les tasques domèstiques. Elles dediquen el doble d'hores que els homes a la llar.

Per la manca de polítiques de conciliació, quan les dones han d'ascendir, moltes hi renuncien perquè el cost personal és massa elevat. "És el sostre de ciment que ens marquem les dones", afegeix Chinchilla.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats