Publicitat
Publicitat

Sexisme a la televisió pública italiana: les dones de l'est d'Europa "són més sexis" i "perdonen la infidelitat"

La Rai, el canal públic italià, tanca l'espai televisiu 'Parliamone... sabato' arran de la polèmica desencadenada en enumerar els "motius per triar una nòvia de l'est d'Europa"

La direcció de la Rai, la televisió pública italiana, ha anunciat el tancament del programa 'Parliamone... sabato' que ha provocat polèmica en enumerar els motius pels quals "una dona de l'est (d'Europa) és millor que una dona italiana".

"Les disculpes són obligatòries però no suficients", ha declarat en un comunicat el director general de la Rai, Antonio Campo dall'Orto, en anunciar la fi de l'emissió. El directiu considera que el programa "contradiu de manera indiscutible tant la missió de servei públic com la línia editorial" de la cadena.

Dissabte passat, en la secció 'Parliamone... sabato' del programa 'La vitta in diretta', un espai dedicat a les famílies, la seva presentadora,  Paola Perego, va oferir una llista de " motius per triar una novia de l'est (d'Europa)".

Així s'argumentava: "Que siguin sempre sexis, res de xandall ni pijames", " perdonen la infidelitat", "estan disposades a deixar-se manar pels seus homes", "són dones de la casa perfectes", "després d'haver parit, recuperen el físic" o "no són ploramiques".

Els comentaris han suscitat una  gran polèmica a Itàlia, tant a les xarxes socials com en l'àmbit polític.

La presidenta de la cambra dels diputats, Laura Boldrini, troba " inacceptable que en un programa televisiu les dones siguin representades com a animals domèstics amb qualitats com la docilitat, la condescendència i la submissió".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de