Societat 05/08/2018

Detinguts els conductors que han provocat dos accidents mortals i han donat positiu per drogues

Els sinistres han causat la mort de dos ciclistes a Montbrió del Camp i d'una motorista a Argentona

Acn
2 min
Un vehicle avançant dos ciclistes a la via on s'ha produït l'accident

Montbrió del CampEls Mossos d'Esquadra han detingut el conductor que ha atropellat mortalment dos ciclistes a la T-310 a Montbrió del Camp després de donar positiu en el test de drogues. El jove conductor –que sembla que era novell– ha quedat arrestat pels delictes d'homicidi per imprudència i conducció sota els efectes de substàncies estupefaents i ha estat traslladat a la comissaria dels Mossos per prendre-li declaració.

En una altra actuació aquest dissabte, també va ser detingut un conductor que va provocar un sinistre a Argentona en el qual va morir la passatgera d'una motocicleta mentre que el conductor va quedar ferit crític. En aquest cas, qui conduïa el vehicle que els hauria fet sortir de la vida va donar positiu per alcohol i drogues, segons els Mossos d'Esquadra.

L'accident de Montbrió del Camp ha passat a les 8.16 hores al quilòmetre 8 de la T-310, entre Riudoms i Montbrió. Segons les primeres informacions, el cotxe hauria envaït el sentit contrari de la via i envestit mortalment els dos ciclistes. Les dues víctimes, de 60 anys, eren veïns de Riudoms.

S'han mobilitzat 11 patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat també el suport psicològic per a la família de les víctimes.

Fuig després de l'accident

En el cas del sinistre mortal a Argentona, l'arrestat –un home de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià de Besòs– hauria provocat la sortida de la vida de la motocicleta i després hauria fugit del lloc de l'accident, segons han explicat testimonis als Mossos. Està acusat dels delictes de conducció temerària, homicidi per imprudència i de lesions per imprudència greu.

L'avís de l'accident es va rebre a les 18.45 hores al quilòmetre 97,5 de la C-32 quan una col·lisió entre un turisme i una motocicleta va acabar amb el resultat de la mort de la passatgera de la moto –una dona de 34 anys de Barcelona– i el conductor traslladat en estat crític a l'Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona.

Els testimonis van explicar que el cotxe havia fet caure la motocicleta –que va impactar contra les tanques de protecció– després de fer un canvi de carril imprudent. El turisme no es va aturar i va fugir ràpidament del lloc.

També van explicar que abans de l'accident el cotxe circulava de manera temerària i anava fent constants canvis de carril per avançar els vehicles que el precedien. A partir de la identificació del vehicle escapolit, els Mossos van anar a casa del titular, a Sant Adrià de Besòs.

I hi van trobar el conductor, que va reconèixer els fets i va ser detingut. Posteriorment li van fer la prova de detecció d'alcohol i drogues i va donar positiu de totes dues. La taxa d'alcoholèmia era de 0,31 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. L'arrestat passarà les pròximes hores a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró.

stats