Societat 06/03/2012

Dos de cada tres catalans, contra la llei que blinda els correbous

Així ho constata una enquesta de Sigma Dos per a l'Associació Defensa Drets Animals. L'entitat demana que el reglament s'elabori consultant les entitats animalistes

Auri Garcia Morera
1 min
Correbous

BarcelonaDos de cada tres catalans estan en contra de la llei que blinda els correbous, aprovada l'octubre del 2010 i de la qual el Govern està preparant el reglament, segons una enquesta de Sigma Dos per a l'Associació Defensa Drets Animals (ADDA). El 64,4% dels enquestats diuen que els sembla malament aquesta llei. Les comarques de Tarragona són les que mostren menys rebuig, que, tot i així, és majoritari, del 54,8%.

Carme Méndez, presidenta de l'ADDA, ha ressaltat aquest dimarts en roda de premsa que "els resultats són bastant clars" i s'ha mostrat sorpresa que les diferències no siguin més grans entre les diferents zones del país. Méndez ha demanat que, abans de tramitar el reglament de la llei de correbous, es tramiti el de la llei de protecció dels animals, aprovada el 2003 i encara pendent de desenvolupar.

Sobre el reglament de la llei de correbous, els responsables de l'entitat animalista han reclamat que sigui més restrictiu que la llei, i que s'elabori consultant les entitats del sector i els tècnics i especialistes en benestar dels animals. Méndez ha aclarit que el que demanen "no és que es prohibeixi tot", ja que es tracta d'una tradició arrelada que consideren tolerable. "El problema està en la crueltat de certes varietats", ha dit.

stats