Societat 27/07/2019

Una nena de tres anys, el seu pare i un acompanyant moren en un xoc frontal a la C-12 a Xerta

L'home, de 30 anys, feia un avançament no reglamentari quan s'ha produït l'accident

Acn
2 min
Punt quilomètric on s'ha produït l'accident mortal causat pel xoc frontal de dos vehicles al terme municipal de Xerta

BarcelonaUna nena de tres anys i el seu pare han mort aquest dissabte en un accident de trànsit a la C-12 a l'altura de Xerta (Baix Ebre). El sinistre ha passat poc abans de les dues del migdia al quilòmetre 29, on el turisme que conduïa l'home, de 30 anys i veí de Tortosa, ha xocat frontalment amb un altre cotxe. L'endemà, diumenge, el copilot del vehicle on viatjaven les víctimes també ha mort. És un home de 33 anys i veí de Tortosa, que havia estat traslladat per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

A més, el conductor de l'altre turisme implicat en l'accident ha estat evacuat en estat poc greu a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. A causa del xoc, la C-12 ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa durant dues hores. Arran de l'accident, s'han activat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i tres ambulàncies medicalitzades i l'helicòpter del SEM.

El cap del sector de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de Tortosa, Carles Ferran, ha explicat a TV3 que el cotxe on viatjaven les dues víctimes mortals estava fent un avançament no reglamentari quan s'ha produït l'accident, ja que es tractava d'un revolt de poca visibilitat. Segons Ferran, el turisme ha envaït el carril contrari i, quan ha volgut rectificar perquè venia un altre vehicle, ha perdut el control i ha derrapat lateralment fins a xocar frontalment amb la furgoneta que circulava en el sentit oposat.

Un dels testimonis de l'accident, Diego Cid, ha explicat que el cotxe on viatjaven les dues víctimes mortals circulava de manera temerària, envaint el carril contrari per fer avançaments a una gran velocitat, fins i tot en zones de poca visibilitat. Cid ha dit que ha vist com el turisme derrapava just abans d'agafar el revolt, on després ja se l'ha trobat "partit en dos".

Segons Cid, la nena de tres anys, que viatjava al seient del darrere, no duia cap sistema de retenció infantil i ha mort a l'acte.

Amb aquestes víctimes, ja són 95 les persones que han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest any. De fet, entre el gener i el juny d'aquest any, 78 persones havien perdut la vida en accident de trànsit a Catalunya. 50 de les víctimes (un 64% del total) han patit l'accident mortal en cap de setmana, segons l'últim balanç del Servei Català del Trànsit, que demana continuar extremant les precaucions a les carreteres, especialment entre els col·lectius més vulnerables. Una de cada tres persones mortes era motorista.

stats