Dos jutges més diuen 'sí' a Madrid Central

El PP i Ciutadans continuen trobant obstacles per frenar el pla contra la contaminació

A Madrid continuen sorgint veus que contradiuen la moratòria del nou consistori, que va provar de fer tornar els vehicles més contaminants al centre de la ciutat. Ahir dos jutges van obligar el PP i Cs, que governen ara a la ciutat, a mantenir el pla de Madrid Central per “la salut i el medi ambient”.

Després d'escoltar les parts, el jutjat número 7 va resoldre suspendre la moratòria de les sancions a Madrid Central perquè, considera, "prevalen els drets al medi ambient i la salut sobre les deficiències en el sistema de multes" al·legades pel consistori. Igual que ha fet el jutjat número 24, que pel mateix motiu ha confirmat la suspensió de la fi de les sancions. 

Aquest segon jutjat, de fet, va ser el que va acceptar les mesures cautelars sol·licitades en un recurs d'Ecologistes en Acció, que precisament va argumentar que la suspensió de les multes a Madrid Central atemptava contra la salut pública dels ciutadans.

L'àrea de baixes emissions de Madrid Central va entrar en vigor el 30 de novembre del 2018, encara que només a partir del 16 de març es van començar a imposar multes per incompliment de la normativa, amb un cost de 90 euros (45 si es pagaven ràpidament).

La moratòria de les sancions imposada pel nou alcalde del PP, José Luis Martínez-Almeida, amb el suport de Ciutadans, va estar vigent només una setmana fins que les multes es van reactivar el 8 de juliol arran d'una primera decisió judicial.