Un curs de drets humans i 480 euros de multa per pintar una esvàstica en una sinagoga

El curs inclourà visites al temple jueu on va actuar amb una companya que no s'ha identificat

Un jove haurà de pagar una multa de 480 euros i "participar activament" en un curs de drets humans que inculqui "el ple respecte a la igualtat i a la no discriminació de les persones, en particular per motius antisemites" organitzat per les direccions generals d'Execució Penal i Justícia Juvenil. El curs és una petició del fiscal antiodi, Miguel Ángel Aguilar, i forma part de la condemna del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona contra el noi de 22 anys que va ajudar una amiga a pintar una esvàstica en una sinagoga.

El 28 de desembre de l'any passat el noi, amb "una dona no identificada", va anar a una sinagoga de Barcelona. Duien un esprai vermell i, mentre ell vigilava, ella va pintar una esvàstica a la porta i també va pintar de vermell el receptacle de la mezuzà -un pergamí amb versicles de la Torà que els jueus col·loquen als marcs de les portes-. A ella no el van enxampar, però a ell sí. El curs de drets humans que haurà de fer el noi inclou visites a la sinagoga que va pintar "amb l'objectiu de conèixer la realitat del poble jueu i trencar prejudicis i estereotips antisemites".

El noi i el fiscal han arribat a un acord, ratificat pel jutge, segons el qual ell no haurà de complir la condemna de 4 mesos de presó a canvi de no cometre cap delicte durant 2 anys i fer el curs de drets humans. A més, també haurà de pagar els 480 euros de multa.