Societat 26/06/2013

El drogoaddicte tipus és un home urbà de 35 anys

L'alcoholisme és la principal addicció entre els drogodependents espanyols

Ara
1 min

BarcelonaEl perfil del drogodependent ha canviat aquests últims anys. Segons l'Observatori del Proyecto Hombre, el drogoaddicte espanyol tipus és un home de 35 anys i urbà. L'addició a l'alcohol suposa un 41% del total de les addiccions. La segona substància més consumida és la cocaïna (31%).

L'estudi ha estat elaborat a partir d'una mostra de 2910 pacients que van passar pels centres de la ONG i conclou l'existència de quatre perfils de drogoaddicció.L'informe apareix coincidint amb el Dia Internacional de la Lluita contra les drogues i amb l'advertència de l'ONU sobre la proliferació de noves drogues i l'augment de consumidors.

L'alcoholisme és l'addicció més estesa i la que més ha augmentat. El seu consumidor tipus és un home de 42 anys, amb família i feina estable. El perfil del cocaïnòman és el d'un home amb feina, solter, o amb problemes de parella, i més jove que l'alcohòlic. Els addictes a l'heroïna no acostumen a tenir feina, viuen d'ajudes socials o familiars, han comès delictes i han estat a la presó.

El consumidor majoritari de cànnabis és més jove que els altres perfils, 26 anys, no té ingressos propis i encara viu amb la família.

La dada positiva de l'informe és l'escàs percentatge de malalts de Sida entre els drogoaddictes, un 4,2%.

stats