Societat 11/11/2014

El nombre d'usuaris del transport públic a l'Estat augmenta al setembre un 2,9% respecte el 2013

El percentatge de ciutadans que agafen el metro creix un 4,3% en el mateix període, i el dels que opten per l'autobús, un 2,4%

Ara
1 min

BarcelonaEl nombre d'usuaris del transport públic a l'estat espanyol va ser de 373,7 milions al setembre, el que equival a un 2,9% més que el mateix mes de l'any anterior. Així es desprèn d'un informe fet públic aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en el qual es detalla que, en el mateix període, el transport públic urbà va augmentar un 3,1% i l'interurbà un 4,1%. Dins d'aquest últim, el transport en ferrocarril és el que més creix (9,3%).

El document destaca, entre d'altres, que el percentatge de ciutadans de l'Estat que agafen el metro va créixer aquest setembre -respecte l'anterior- un 4,3%, mentre que els que agafen l'autobús l'autobús va pujar un 2,4%. Mentre que l'ús del metro va créixer a totes les comunitats, l'ús de l'autobús va ser més alt a tot arreu excepte Astúries (on va caure un 2,2%). Les comunitats on l'ús de l'autobús va créixer més significativament són el País Basc i el País Valencià, amb un 5,4% i un 5% d'increment, respectivament. Pel que fa a Catalunya, l'increment va ser del 2,4%.

stats