Teresa Romero ja està "bastant millor" i "amb ganes de sortir", segons la seva família

Els metges asseguren que el seu estat de salut "evoluciona favorablement". Les 15 persones ingressades a l'Hospital Carlos III segueixen sense símptomes d'Ebola i s'ha donat d'alta el missioner procedent de Libèria

L'auxiliar d'infermeria hospitalitzada amb el virus de l'Ebola, Teresa Romero, ja està "bastant millor" i "amb ganes de sortir", ha segons ha afirmat aquesta nit la portaveu de la família, Teresa Mesa. En declaracions als mitjans que esperen a la porta de l'Hospital Carlos III de Madrid on Romero està ingressada des del passat 6 d'octubre, la portaveu de la família ha assegurat que la pacient "està molt contenta" i que "s'està recuperant".

En aquest sentit, ha concretat que ja ingereix aliment sòlid des d'ahir, quan, per exemple, "va menjar truita", i que pot prescindir "poc a poc" de la màscara d'oxigen per respirar. Ha explicat també que Romero està llegint revistes en què no s'esmenta cap informació relacionada amb ella i que ha manifestat la seva preocupació pel seu gos, Excálibur, el sacrifici del qual encara desconeix.

Tant Romero com el seu marit, Javier Limón, volen "recuperar-se" i "fer la seva vida normal", encara que, explica la portaveu, encara desconeixen la repercussió que ha tingut el fet que la Teresa hagi estat la primera infectada a Espanya pel virus de la Ébola. "No saben què se'ls caurà a sobre", ha dit la portaveu, que ha apuntat que quan surtin de l'hospital "hauran de preparar, donar una roda de premsa i buscar els seus advocats".

El germà de Teresa Romero, que també ha acudit a l'hospital aquesta tarda, ha assegurat als mitjans que Teresa "està bé", tot i que encara no ha pogut veure-la, i que la família està "tranquil·la".

Aquest dissabte al matí, el comitè especial per a la gestió de la malaltia pel virus d'Ebola ha informat en un comunicat que l'estat de salut de Romero "evoluciona favorablement", mentre que les 15 persones que continuen a l'hospital Carlos III per haver mantingut contacte amb l'auxiliar d'infermeria segueixen sense símptomes.Els facultatius que tracten Teresa Romero preveuen fer-li una prova del virus entre dissabte i diumenge, i esperen que aquest test pugui donar negatiu, atès que ara mateix la seva càrrega viral és molt baixa.

Respecte a les quatre persones que estan en recerca, tant a Madrid com a les Canàries, les primeres anàlisis per determinar la presència del virus han donat negatiu, segons el part facilitat pels metges. En concret, les primeres anàlisis PCR practicades al missioner de l'orde de Sant Joan de Déu, al cooperant de Creu Roja ingressat en un hospital de Tenerife, al passatger d'una ambulància que va traslladar a Teresa i al ciutadà nigerià que va arribar a Barajas en un vol procedent de París amb tremolors i símptomes de febre han donat negatiu.

A l'espera de les segones proves, el missioner ja ha sigut donat d'alta, segons fonts de l'hospital Carlos III citades en un segon comunicat. El religiós, que va arribar de Libèria l'11 d'octubre, va ingressar aquest dijous al centre hospitalari amb símptomes de febre però finalment ha quedat totalment descartat que s'hagi contagiat d'Ebola.

Aquest divendres s'ha complert el termini de 21 dies posteriors al contacte amb el missioner Manuel García Viejo, que va ser tractat per Ebola a l'Hospital Carlos III i va morir el passat 26 de setembre, per descartar més contagis per aquesta  causa, atès que durant aquesta franja temporal es troba el període d'incubació del virus.