Publicitat
Publicitat

Els danys econòmics causats per l'incendi de l'Alt Empordà baixen a 613.000 euros

L'Ajuntament de Figueres havia demanat més de 700.000 euros, quan en realitat les pèrdues eren de 26.000 euros. Han atribuït aquesta diferència a "un error" de càlcul

Els danys municipals causats pel gran incendi que va assolar l'Alt Empordà a finals de juliol són, finalment, de 613.000 euros. Tot i que en un principi aquesta xifra s'havia situat en 1,3 milions d'euros, ara ha baixat substancialment perquè l'Ajuntament de Figueres ha rectificat la quantitat d'ajuda que reclamava.

D'entrada Figueres havia quantificat en més de 739.000 euros –més de la meitat del global– els danys que el foc havia provocat a les canonades que porten l'aigua des del pantà de Boadella, i era l'Ajuntament que més danys havia declarat (tot i que el seu terme amb prou feines s'havia cremat). Ara, després de les crítiques rebudes per part d'altres alcaldes, el consistori ha rectificat i ha atribuït la xifra inicial a "un error".

Segons el consistori de Figueres, les xifres corresponien als desperfectes que el foc havia provocat a les canonades que porten l'aigua des del pantà de Boadella. Aquesta quantitat superava amb escreix la d'altres pobles més afectats pel foc (a la Jonquera, per exemple, es demanaven 105.790 euros i a Terrades, 77.712 euros).

Un cop el Consell Comarcal va fer pública la llista, les crítiques cap a l'Ajuntament de Figueres no es van fer esperar. Sobretot, alcaldes com el d'Agullana, Alfons Quera, o la Jonquera, Sònia Martínez, van criticar que Figueres fos insolidària i demanés més diners que els municipis directament afectats pel foc.

Ara, després d'aquestes crítiques, l'Ajuntament de Figueres ha rectificat. En un comunicat, el consistori atribueix a "un error" el fet que es comptabilitzessin gairebé 740.000 euros per danys. Segons l'Ajuntament, els tècnics comarcals es van equivocar a l'hora d'interpretar les xifres.

En realitat –com assegura el consistori– van barrejar els danys de l'incendi (xifrats en 26.000 euros) amb el cost que té el projecte global per reparar el sistema de canonades que distribueixen l'aigua des de Boadella. Aquesta obra, segons l'Ajuntament, és necessària perquè l'actual sistema ha quedat obsolet i hi ha trams de canonada que tenen "més de 40 anys d'antiguitat".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de