Societat 17/05/2013

Wert confirma que es finançarà l'escola en castellà a Catalunya però de "manera excepcional i transitòria"

La memòria econòmica de la Lomce reserva cinc milions d'euros per pagar l'educació privada en castellà

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha confirmat en el torn de preguntes del consell de ministres que la Lomce garantirà el castellà a les escoles catalanes. El ministeri manté que en un sistema com el català, on la llengua vehicular és el català, l'administració haurà de finançar l'educació en castellà d'aquelles famílies que així ho vulguin en un centre privat "de manera excepcional i transitòria", segons el ministre, i fins que la comunitat autònoma possibiliti les classes en castellà d'aquells alumnes que sol·licitin.

El ministre ha admès que la memòria econòmica ha reservat cinc milions d'euros per finançar aquest "mecanisme excepcional", és a dir, perquè els nens catalans estudiïn en castellà en centres privats de Catalunya.

En l'exposició inicial de la nova llei educativa, Wert no havia explicat com pensava garantir el dret dels pares a escolaritzar als seus fills en castellà a Catalunya després de les observacions del Consell d'Estat.

Wert s'havia limitat a explicar que és una llei que busca acabar amb l'abandonament prematur dels estudiants i posar fi al fracàs escolar.

stats