Societat 20/05/2013

Cospedal a Mas: "Tothom té dret a ser incongruent"

La número dos del PP retreu al president català que es queixi del Tribunal Constitucional i anunciï que hi recorrerà la llei Wert

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, que es queixi de les actuacions del Tribunal Constitucional i ara anunciï que hi recorrerà la llei Wert. No obstant això, amb to irònic ha afirmat: "Tothom té dret a ser incongruent".

La número dos del PP ha defensat aquest dilluns la reforma educativa del PP i no ha entrat en el cos a cos amb la Generalitat com sol fer en qüestions polèmiques com aquesta. Cospedal s'ha limitat a dir que "no entén l'oposició del govern català a la llei" i ha defensat la posició de l'executiu espanyol de garantir l'ensenyament en castellà a Catalunya mitjançant la fórmula de descomptar del finançament català el cost d'una escola privada. "És per obligar Catalunya que compleixi d'una manera o d'una altra", segons Cospedal.

El PP, en veu de la seva secretària general, ha rebutjat les crítiques al fet que la nota de religió torni a comptar per a la mitjana de l'expedient i per aconseguir una beca. Cospedal ha etzibat que la religió és una assignatura optativa que ningú obliga a cursar. Simplement, ha matisat que la nota de la religió o la seva optativa afectarà l'expedient perquè "l'alumne pugui estudiar de veritat allò pel que opti".

A partir del proper dimecres el PP iniciarà una campanya comunicativa per explicar "les bondats" de la reforma Wert a totes les comunitats.

stats