EDUCACIÓ
Societat 29/02/2012

Uns 200 estudiants es manifesten a Tortosa contra les retallades

Entre les consignes de protesta hi havia referències a l'anomenada 'primavera valenciana', i també crits de "Menys corrupció i més educació"

Efe
1 min

TortosaProp de 200 estudiants s'han manifestat avui de forma pacífica a Tortosa per protestar contra la reforma laboral i en defensa de l'ensenyament públic, amb motiu de la vaga general d'estudiants convocada pels sindicats d'estudiants a nivell estatal.

A Tortosa, estudiants dels tres centres públics d'ensenyament secundari, Joaquim Bau, IES de l'Ebre i l'IES Cristòfol Despuig, s'han concentrat davant la seu dels serveis territorials d'Ensenyament, a la plaça Mossèn Sol, on han llegit un manifest i han iniciat la marxa pels principals carrers de la ciutat.

A continuació, els estudiants han creuat el pont de l'Estat i s'han dirigit al barri de Ferreries per, després, tornar una altra vegada al centre de la ciutat.

Entre els càntics de protesta hi havia nombroses referències a l'anomenada 'primavera valenciana', i també crits de "Menys corrupció i més educació".

David Benito, estudiant de secundària de l'IES Cristòfol Despuig i portaveu del sindicat d'estudiants, ha explicat que els alumnes d'aquests centres estan "preocupats pel futur que ens espera a la universitat", i ha afegit que volien mostrar el seu "suport a l'ensenyament públic".

Segons els mateixos sindicats d'estudiants, entre els manifestants no hi havia alumnes del Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.

stats