Sáenz de Santamaría: "Els alumnes han de tenir el millor coneixement de la seva comunitat i del seu entorn, que és Espanya"

La vicepresidenta espanyola evita esmenar el ministre Wert i diu que "la funció de l'educació" és "que surtin espanyols ben preparats". El titular d'Educació va assegurar que "l'interès del govern és espanyolitzar els alumnes catalans"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, creu que "la funció de l'educació" és "que surtin espanyols ben preparats i ben coneixedors de la realitat espanyola en el seu conjunt, i també de la realitat de la seva comunitat autònoma". Així ho ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres després de ser preguntada diverses vegades sobre les declaracions d'ahir al Congrés del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, que va assegurar que "l'interès del govern és espanyolitzar els alumnes catalans".

Els periodistes han demanat a Santamaría si esmenava el ministre i aquesta ha evitat fer-ho. Assumeix, per tant, que la voluntat de l'executiu és "espanyolitzar" els alumnes catalans, per bé que en cap moment ha pronunciat les paraules de Wert. Santamaría s'ha limitat a dir que l'educació ha de "tendir a col·laborar en la formació individual" de la persona i en l'exercici de la seva llibertat "perquè si anteposem l'educació a un altre tipus de tasques oblidem el que és més important".

"Formem persones que han de tenir el millor coneixement de la seva comunitat i del seu entorn, que és Espanya", ha insistit. A més, ha posat èmfasi en la necessitat que l'educació respecti el desenvolupament de les llibertats individuals i la capacitat d'elecció.