Societat 22/01/2021

Les fortes ratxes de vent tomben palmeres a la Diagonal de Barcelona i arbres monumentals

Protecció Civil dona per acabada l'alerta en una jornada en què ha rebut més de 800 trucades

Ara
2 min
Tres surfistes aprofitant les onades del temporal, a la platja de Castelldefels

BarcelonaLes fortes ratxes de vent i intensa precipitació que acompanyen la borrasca Hortense escombraran el dia d'avui Catalunya de sud a nord. El temporal ha afectat en especial l'àrea de Tarragona i les comarques de Barcelona. Protecció Civil ha donat per acabada l'alerta per fort vent i ha informat que el telèfon d'emergències 112 ha atès 854 trucades, la majoria a la regió metropolitana nord per caiguda i retirada d'arbres i objectes a la via pública.

A la ciutat de Barcelona, el vent ha fet tombar tres grans palmeres, una de les quals ha caigut sobre un vehicle i ha deixat atrapada durant uns minuts la conductora, una jove que ha resultat ferida lleu. L'incident, però, ha obligat a tallar el trànsit de la Diagonal en sentit Besòs. Les altres dues caigudes de palmeres s'han produït a la mateixa Diagonal, a l'alçada de Via Augusta, i al passeig de la Zona Franca, sense que s'hagin registrat afectacions personals.

A més, un semàfor a l'Eixample, a la confluència d'Ausiàs March amb Sicília, no ha pogut resistir l'impacte de les ratxes de vent continuades, que en alguns llocs de Catalunya han sobrepassat els 100 km/ h, i ha caigut al mig de la via pública, sense provocar ferits.

Vianants contemplant el semàfor caigut, a l'Eixample de Barcelona

Les fortes ventades també han provocat la caiguda d'arbres monumentals com alzines i pins pinyes a localitats com Argentona. S'han perdut arbres centenaris i catalogats, segons han informat i documentat alguns lectors de l'ARA. Un dels arbres tombats és l'alzina del torrent de Can Castells a Argentona.

Imatge de l'alzina centenària catalogada 05-09, a Argentona

A més, les línies T4, T5 i T6 del Tram han patit retards a causa de les incidències meteorològiques, segons ha informat l'empresa, però a hores d'ara ja s'han pogut restablir els horaris de pas.

Com a mesura de precaució, l'Ajuntament de Barcelona ha tancat els parcs públics i aconsella als vianants caminar per la via pública allunyats de cornises i prendre precaucions quan passen a prop de grues i bastides.

A Cervera la torbonada de primera hora del matí ha provocat importants desperfectes en empreses, on en una nau del polígon ha caigut una paret. També s'han vist afectats alguns habitatges, han caigut arbres i mobiliari urbà que ha quedat perjudicat. La mobilitat de la circulació s'ha vist afectada i la Policia Local, els Serveis Municipals de la Paeria i els Bombers han treballar per garantir el restabliment de la normalitat.

Però no tot són incomoditats i incidències al pas per Hortense. Com passa amb aquests fenòmens meteorològics, aficionats a les fortes emocions han aprofitat les inusuals fortes onades del Mediterrani per acostar-se a la costa i practicar esports com el surf.

stats