800 euros de multa per fotografiar un cotxe policial aparcat en una zona per a persones amb discapacitat

La llei mordassa considera una falta greu l'ús d'imatges de membres dels cossos de seguretat que puguin posar-los en perill

Una veïna de Petrer, Alacant, va veure fa una setmana un cotxe policial aparcat en una plaça per a persones discapacitades. Va decidir fer-li una fotografia i publicar-la a Facebook. Al cap de 48 hores va rebre una notificació amb una sanció de 800 euros, segons explica un mitjà local de Petrer. Els dos policies locals que havien aparcat el cotxe l'havien denunciada, emparant-se en la llei de seguretat ciutadana, popularment coneguda com a ' llei mordassa'.

Segons l'article 36.23 de la nova llei, es considera una falta greu –de 600 a 30.000 euros– " l'ús no autoritzat d'imatges o dades personals o professionals d'autoritats o membres de les forces i cossos de seguretat que pugui posar en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions protegides o l'èxit d'una operació, amb respecte fonamental al dret a la informació".

Segons explica a ' Petrer al dia' un regidor de Petrer, Fernando Portillo, la patrulla responia a una trucada per actes vandàlics, "on la rapidesa de resposta és essencial per agafar-los in fraganti", i per això van aparcar en una plaça per a persones discapacitades. "Van aparcar on van poder", diu Portillo.

Més continguts de