Societat 15/11/2011

Pluges abundants i risc d'inundacions

Aquesta nit els xàfecs ja han acumulat més de 50 litres en alguns indrets del camp de Tarragona i de les terres de l'Ebre

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Avui ens afectarà de ple una borrasca molt activa que farà ploure a tot arreu i en alguns indrets amb moltes ganes. Tot apunta que serà entre mig matí i el migdia quan els xàfecs seran més intensos i descarregaran més aigua, sobretot a la Costa Daurada i a la Costa Central, on alguns aiguats sobtats podrien deixar-hi més de 50 litres per metre quadrat. A partir de mitja tarda el risc de xàfecs més forts se centrarà sobretot a les comarques de Girona, i en canvi anirà deixant de ploure a molts indrets. Tot i que els xàfecs més forts descarreguin probablement a prop de mar, la pertorbació acabarà regant gairebé totes les comarques.

Durant la nit els xàfecs ja han estat intensos a l'Ebre i al camp de Tarragona, fins a les 8 havien descarregat 53 litres a Vinyols i els Arcs, 47 a Reus, 37 a Constantí o 37 a Mas de Barberans, en aquesta última localitat entre ahir i avui ja n'hi han sumat més de 100. Meteocat manté actius dos avisos, tant per risc de xàfecs sobtats de fins a 20 litres en menys de mitja hora, com pel risc que entre les 7 del matí d'avui i les 7 de demà s'acumulin fins a 100 litres en alguns indrets. Protecció civil manté el pla Inuncat en prealerta, sobretot per l'elevat cabal que ja porten molts rius després de les últimes pluges.

Durant la nit el temps anirà millorant, però el més probable és que demà la borrasca faci marxa enrere, i que amb el pas de les hores les pluges reapareguin, sobretot a les comarques de Girona, i a la Catalunya Central, demà a la tarda fins i tot podrien tornar a descarregar amb intensitat en alguns d'aquests àmbits. El temps aniria millorant a partir de dijous, però no està gens clar que aquest hagi de ser l'única borrasca que farà ploure aquesta setmana. Els mapes del temps d'avui apunten a la possibilitat de més xàfecs de cara a divendres, pluges però, que no serien tan abundants ni tan generals.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada ja amb els últims mapes del temps

stats