Societat 13/12/2011

Cel rogent... que avui anuncia vent

Els núvols prims no impediran que avui en general les temperatures siguin més altes que ahir

Miquel Bernis
1 min
El cel d'aquest matí al Vendrell // @victormerencio

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els núvols prims espessos d'aquest matí han encès el cel a primera hora a moltes comarques, un cel rogent que, com diu la dita, acostuma a anunciar pluja o vent, i que avui es decanta més aviat per la segona opció: avui no plourà, però, en canvi, el vent, sense ser fort, es deixarà sentir de ponent a força comarques. Tot i que aquests núvols s'aniran fent menys espessos amb el pas de les hores, enterboliran el cel durant bona part del dia. En general l'ambient serà més suau que ahir.

De fet, els canvis de temperatura seran importants els pròxims dies: avui i demà l'ambient serà força suau, dijous caldrà abrigar-se bastant més, però divendres el vent dispararà el termòmetre a moltes comarques. El cap de setmana el fred podria entrar definitivament, i ara mateix els mapes del temps apunten cap a una setmana d'abans de Nadal de ple hivern.

En general, la setmana tindrà molts dies com avui: amb núvols prims que no deixaran pluja, demà el front serà un mica més actiu i deixarà nevades febles al Pirineu de Lleida i algunes gotes fins i tot a les valls, però poca cosa. El vent s'anirà fent cada cop més protagonista, divendres i durant el cap de setmana podria bufar amb ratxes fortes a moltes comarques, a estones de mestral i a estones de tramuntana.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats