LA MÉTEO
Societat 27/10/2011

Pluges intenses a l'espera d'una forta llevantada

El front de tempestes ha escombrat el territori d'oest a est i deixa quantitats destacables al litoral

Ara
2 min

BarcelonaLes pluges han arribat de bon matí a les comarques de Tarragona i s'han registrat quantitats destacables sobretot a les comarques del litoral de Tarragona. De moment alguns registres destacables han estat de 66 l/m2 a la Riba, 48 l/m2 a Constantí, 35 l/m2 a Cubelles o 27 l/m2 a Vilafranca del Penedès.

Altres quantitats destacables al Pirineu han estat de 46 l/m2 a Espot o 22 l/m2 a Ribes de Freser. Pluges que han estat molt irregulars i en alguns punts han anat acompanyats de tempesta i aparell elèctric. Les pluges continuen i en aquests moments es desplacen a les comarques de Girona i Barcelona.

Tot plegat acompanyat d'un fort temporal de mar amb onades que poden superar els 3 metres. En aquests punts de les comarques de Tarragona, les pluges han provocat alguna complicació i col·lapse i les rieres han augmentat el seu cabal.

Les pròximes hores el front de tempestes s'anirà desplaçant al nord-est, però serà a partir de la nit i matinada quan tindrem el plat fort.

Un temporal de llevant ens ha d'afectar al llarg de les pròximes hores, amb tempestes que poden ser fortes, intenses i abundants al llarg d'aquesta nit, especialment arran de mar i de les comarques de Girona. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta de tempestes fortes o molt fortes, en algunes àrees abundants, podent superar els 100 l/m2.

Divendres tot i algunes clarianes, tot fa pensar que de cara a la tarda les pluges es podran tornar a reactivar sobretot ala façana litoral i durar fins dissabte.

El cap de setmana es presenta força insegur. Dissabte les pluges més intenses es concentraran al litoral sud, mentre que diumenge i dilluns la situació tendirà a millorar.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats