LA MÉTEO
Societat 08/10/2011

Tot a punt per gaudir de la pluja d'estels

Pocs núvols al cel i una excel·lent visibilitat per observar les Dracònides, que enguany seran especialment actives

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que aquesta tarda han aparegut algunes bandes de núvols prims, sobretot cap a Ponent i les comarques del sud, res no fa pensar que ens hagin de fer la guitza a l'hora d'observar la pluja d'estels d'aquest vespre. A més, el vent de nord, que avui ens ha deixat ratxes màximes de 114 km/h a Portbou, 98 a Castelló d'Empúries o d'entre 70 i 80 a molts punts de les terres de l'Ebre, farà que la visibilitat sigui especialment bona.

Les Dracònides és una pluja d'estels poc coneguda però tot apunta que enguany serà especialment moguda i força més espectacular que, per exemple, les llàgrimes de Sant Llorenç. A més, en podrem gaudir a simple vista i no farà falta anar a dormir tard per disfrutar d'aquest fenomen: el pic màxim d'activitat es donarà relativament d'hora, entre la posta de sol i la mitjanit.

Els únics inconvenients seran el fred -res que no es pugui solucionar amb una jaqueta o un bon jersei- i la lluna, que aquesta nit serà ja gairebé plena i que en reduïrà una mica la visibilitat. En tot cas, la pluja d'estels serà en direcció nord i la lluna, ara al vespre, estarà situada cap al sud-est.

La resta del cap de setmana el passarem amb pocs canvis: demà diumenge també gaudirem de cel bàsicament serè i només cap a les Illes es mantindrà el temps insegur i variable. El vent de mestral afluixarà clarament a partir de mig matí però la tramuntana continuarà bufant amb intensitat a l'Empordà durant tota la jornada i no desapareixerà definitivament fins a dilluns al matí.

Això sí, l'ambient de tardor té les hores comptades: la propera matinada serà tant o més freda que la d'avui però al migdia molts termòmetres ja rondaran els 24 o 25 graus i a partir de dilluns les màximes recuperaran el to estiuenc arreu del país.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats