LA MÉTEO
Societat 09/10/2011

Setmana de bolets? No, setmana de platja!

Almenys fins divendres gaudirem arreu de cel clar i ambient gairebé d'estiu al migdia

Marc Candela
2 min
Sitges

BarcelonaTot i que la matinada d'aquest diumenge ha estat també de plena tardor arreu del país, al migdia ja s'ha fet evident la recuperació de les temperatures i només al Pirineu s'han quedat per sota els 20 graus. De fet, cap al Penedès o el Camp de Tarragona algunes màximes s'han enfilat fins als 27 o 28 i han permès que els veïns gaudissin d'unes hores de platja.

I els propers dies fins i tot els més fredelucs s'acostaran a la façana litoral. Aquest dilluns ja notarem un parell o tres de graus més al migdia i a mitjans de setmana algunes màximes superaran els 30 als sectors més càlids del país. Aquest ambient gairebé d'estiu durant les hores centrals del dia contrastarà amb unes matinades encara força fresques. De fet, el fred quedarà encaixonat a les valls del Pirineu i a les fondalades interiors i almenys fins dimecres o dijous sovintejaran les mínimes entre els 5 i els 10 graus en aquests sectors.

Tot plegat ja sense vent -aquest dilluns al migdia desapareixerà definitivament el mestral i la tramuntana dels dos extrems del país- i amb cel pràcticament ras almenys fins divendres.

Per tant, la combinació de sol, d'uns migdies d'estiu i d'una temperatura de l'aigua del mar també anormalment càlida -a la costa Brava supera els 22 graus i ronda els 23,5 a la costa Central – farà que no sigui gens estrany veure les nostres platges força freqüentades durant les hores centrals del dia aquesta propera setmana.

Per als més boletaires, en canvi, continuen les males notícies: res d'aigua abans de sis o set dies i, per tant, ben poques esperances de trobar bolets abans del mes de novembre.

Trobareu informació actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats