Societat 24/06/2012

Calor de ple estiu, temperatura del mar de primavera

Avui les temperatures s'acostaran als 35 graus a l'interior. Els que vagin al mar al nord trobaran l'aigua a menys de 20 graus

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Tot i algunes pinzellades molt fines de núvols prims, el dia Sant Joan ha començat amb el cel serè a tot arreu i res fa pensar que els núvols hagin d'augmentar durant les pròximes hores. A la tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu que no deixaran xàfecs enlloc. Avui farà una mica més de calor que ahir, i les temperatures més altes, que ahir es van situar poc per sobre dels 30 graus, avui ja s'acostaran als 35 a l'interior. La setmana que ve tocarà suar de valent. Tot fa pensar que les temperatures continuaran pujant de forma progressiva, i que entre dimecres i dijous ja hi haurà valors de fins a 30 graus a la costa i temperatures pròximes als 40 graus a l'interior. La calor serà especialment intensa al País Valencià i a les Illes, on caldrà catalogar-la d'onada de calor. Aquest episodi de temperatures altes durarà tota la setmana que ve.

Tot i aquestes altes temperatures, els que avui s'acostin a la platja trobaran el mar encara força fred. A la Costa Brava la temperatura de l'aigua no passa dels 18 graus, a l'entorn de Barcelona se situa al voltant dels 21 graus i a la Costa Daurada ronda els 22. Al País Valencià i al sud de les Illes l'aigua ja és més calenta i en alguns indrets s'acosta als 25 graus. En aquesta època és normal que l'aigua sigui força freda, i es deu al fet que costa més d'escalfar i de refredar que l'aire. Per tant, reacciona tard als canvis que es produeixen a l'ambient. La temperatura del mar més alta de l'any s'acostuma a trobar a finals d'agost o a principis de setembre, fora ja del període canicular.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats