Societat 13/01/2012

La pluja reapareix als mapes del temps

El cap de setmana serà fred, humit i amb moltes boires, però encetarem la setmana que ve amb xàfecs a força comarques

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'anticicló persistent està generant els matins més freds de l'hivern, amb gebrades a molts indrets, boires gebradores i un fred humit a la costa que fins ara tampoc havíem tingut. Avui el termòmetre ha caigut fins als -11 graus a Das, -8 al Pont de Suert, -7 a Vic, -4 a Olot, -3 a Manresa i -1 a Girona (-5 als afores). Un dia més la humitat i les boires marcaran el temps a l'interior. Avui tampoc s'aixecaran a la vall de l'Ebre, però a la resta, a la tarda hi farà sol. Pocs núvols en general Catalunya, però el cel, en canvi, sí que serà mig tapat al País Valencià i a les Illes.

Demà aquests núvols arribaran també al sud de Catalunya; dissabte mig tapat a moltes comarques de Tarragona i amb bandes de núvols prims a la resta. Seran núvols que no deixaran pluja, i de fet diumenge tornarà a fer sol a tot arreu, excepte a Ponent, on probablement la boira no s'aixecarà en tot el cap de setmana. Els migdies seran una mica més freds durant el cap de setmana, però el canvi no serà gaire notori.

Dilluns arriben canvis, d'un dia per l'altre els mapes del temps dibuixen un escenari molt diferent, però el d'avui –cada cop més a prop del dia en qüestió i, per tant, amb més fiabilitat– diu que dilluns plourà a moltes comarques del sud i de l'oest: pla de Lleida, l'Ebre, Costa Daurada i també la costa de Barcelona, xàfecs que en algun cas fins i tot podrien ser continuats. Dimarts, la borrasca ja marxaria cap al sud del País Valencià.

Podeu compartir fotos i informació sobre el temps que fa allà on sou a la Méteo Social. Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats