Societat 20/04/2012

Cap de setmana insegur, però cel clar per Sant Jordi

Els núvols abundants i els ruixats febles seran més probables diumenge que dissabte. Avui el vent continuarà bufant moderat a moltes comarques

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Un dia més, aquest abril comença amb més gust d'hivern que de primavera. Al Pirineu el termòmetre ha caigut sota zero de matinada. Algunes mínimes destacables d'avui han estat: Das -4, el Pont de Suert -2, la Seu d'Urgell -1, Viella 0, Sant Pau de Segúries -1. A les cotes altes del Pirineu la temperatura s'ha acostat als 10 graus negatius. Avui continuarà bufant vent de ponent moderat a moltes comarques que farà que el migdia sigui molt suau a la costa. Durant el matí farà sol gairebé arreu, i a la tarda cauran xàfecs puntuals al Pirineu i a la Catalunya Central que poc tindran a veure amb les tempestes fortes i amb calamarsada de la tarda d'ahir. Avui plourà a pocs indrets.

El cap de setmana continuarà el temps variable. Dissabte, en general, hi haurà més sol que núvols, però cauran xàfecs puntuals de tarda al Pirineu, a la Catalunya Central i a les comarques de Girona. Seran ruixats de poca estona, i més aviat febles. La nit de dissabte a diumenge ens creuarà un front que farà ploure puntualment a més comarques, i diumenge aquesta borrasca es quedarà ancorada força hores a la costa, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona. Diumenge, per tant, serà un dia més gris a la meitat est, i fins i tot aniran caient ruixats febles en aquest sector. Al matí seran més probables a la costa i a la tarda, en canvi, a l'interior. Dissabte l'ambient serà bastant càlid al migdia; diumenge, en canvi, tornarà a fer falta la jaqueta força hores.

Els mapes del temps han millorat més el pronòstic de cara a Sant Jordi amb les noves actualitzacions. Tot i que a primera hora hi haurà encara força núvols a l'est, el sol predominarà la majoria d'hores, no plourà enlloc i la tarda serà més càlida que els últims dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats