Societat 06/05/2012

Diumenge insegur i amb tempestes a partir del migdia

Aquest matí s'obriran clarianes però a partir del migdia cauran ruixats i tronades a força comarques, sobretot a l'entorn de la Catalunya Central

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El sol anirà sortint aquest matí a moltes comarques on el dia ha començat gris, i en tot cas serà a prop de la costa on els núvols no marxaran amb tanta facilitat, sobretot a la Costa Brava i al Maresme. Durant la primera meitat del dia però, el risc de xàfecs se centrarà bàsicament a les Illes, on hi cauran xàfecs dispersos a qualsevol sector. A la tarda creixeran més nuvolades i cauran ruixats i tronades a la Catalunya Central i en diverses comarques prelitorals i de muntanya. Alguns seran localment forts i podran descarregar fins i tot amb calamarsa, sobretot en comarques com Osona, el Berguedà, la Selva, el Ripollès, la Garrotxa i el Vallès Oriental. En general el risc més alt de xàfecs serà a les comarques de Girona i a les de Barcelona. Avui les temperatures seran molt similars a les dels dies anteriors, com a molt un o dos graus més baixes al migdia.

La setmana que ve començarà amb cel bàsicament clar, i tret d'algunes tempestes puntuals en zones de muntanya s'entreveu com una setmana en conjunt sense pluja i amb la calor com a gran protagonista. Els primers dies les temperatures es mantindran bastant similars a les del cap de setmana, però a partir de dimecres una entrada d'aire càlid provocarà les primeres temperatures de més de 25 graus. La primera aproximació clara al temps d'estiu podria arribar doncs en menys de 7 dies.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats