Societat 18/01/2012

Més dies d'anticicló: sol i boires

La mala visibilitat afecta aquest matí les fondalades interiors i també àmbits com el Gironès o la Selva

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'anticicló torna a agafar posicions, i aquest matí les boires han reaparegut a molts indrets. Més enllà del pla de Lleida, o d'àmbits com Osona i el Bages, la boira aquest matí també ha estat protagonista a primera hora a la Selva i al Gironès. Les temperatures mínimes han baixat més que ahir, però el dia ha començat amb pocs valors sota zero fora del Pirineu. Avui, en general, farà sol, les boires s'aniran trencant i només quedaran alguns núvols baixos a la Costa Brava. Les temperatures pujaran una mica més que ahir al centre del dia, però el canvi serà poc notori.

L'anticicló arriba per quedar-se, i un altre cop les perspectives d'una borrasca que pugui fer ploure o nevar semblen llunyanes. Tot el que queda de setmana el temps quedarà marcat pel sol i les boires a l'interior, i només el pas d'un front divendres podrà arribar a deixar algunes volves de neu al Pirineu. Les temperatures seran més baixes a primera hora, sobretot a l'interior, però demà i divendres el migdia serà molt suau a prop de la costa, amb temperatures que podran superar els 15 graus.

Quan podrien arribar pluges i nevades? Mirant als mapes de llarg abast s'entreveu la possibilitat de canvis a partir del dia 25 de gener, llavors podria arribar una borrasca que realment deixés precipitacions extenses. Caldrà esperar i veure com evoluciona el pronòstic, perquè a tants dies vista el marge d'error encara és molt gran.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats